Web shop – Anić Outdoor

Više o projektu

O projektu

12×5 inovativni je projekt Anić Outdoor-a u sklopu kojeg korištene reklamne cerade pretvaramo u torbe, ruksake i vreće za hitne službe. Projekt je započeo suradnjom s Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Zagreba te Hrvatskom gorskom službom spašavanja, a sada opremamo i dobrovoljna vatrogasna društva diljem zemlje. Iako smo se posvetili izradi opreme za spašavanje za hitne službe, intenzivno radimo na lansiranju više različitih tipova torbi za svakodnevnu upotrebu koje će uskoro biti dostupne na našem webshop-u! Intenzivno ulažemo u pronalazak kanala za recikliranje korištenih cerada pa vas potičemo da se javite s prijedlozima za potencijalnu suradnju.

Projekt 12×5

Uvod

Industrija vanjskog oglašavanja svake godine proizvede stotine reklamnih platna koja se nakon završetka kampanja najčešće nikad više ne koriste. Ovim projektom smo htjeli razviti svijest da kampanja nije gotova po skidanju cerade s bigboard-a te pretvoriti korištene cerade u opremu za pomoć pri spašavanju.

Izazov

Anić Outdoor, jedna od vodećih tvrtki za vanjsko oglašavanje u velikom formatu, kao rezultat poslovanja godišnje proizvede više od 400 reklamnih platna. Ta reklamna platna su PVC cerade veličine 60m2+ koja su po završetku kampanja najčešće bila uništena ili skladištena. To je dovelo do propadanja ili nakupljanja velike količine materijala koji se može reciklirati.

Rješenje

Pokrenuli smo Program recikliranja u sklopu kojeg nastojimo pronaći i uspostaviti što više kanala reciklaže kroz koje ćemo našim korištenim reklamnim platnima dati novu svrhu. Dio korištenih reklamnih platna smo odlučili pretvoriti u ruksake i torbe prilagođene onima koji se brinu o našoj sigurnosti; hitnim službama. Izradili smo ruksake, torbe i vreće dimenzijama i dizajnom prilagođene potrebama Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba i Hrvatske gorske službe spašavanja. Osim samih cerada, u izradi opreme se koriste i gurtne, alkice i zatezne kopče koje su neophodan materijal za izradu cerade i njeno postavljanje na bigboard.

Rezultat

Zahvaljujući dobroj volji naših klijenata iskorištena reklamna platna se sada u 80% više slučajeva recikliraju umjesto da se skladište ili uništavaju. Zahvaljujući povjerenju ukazanom od strane hitnih službi, JVP Zagreb, HGSS te dobrovoljna vatrogasna društva diljem Hrvatske su sad opremljena sa više stotina ruksaka, torbi i vreća koje su čvrste, vodootporne te dugog vijeka. Lokalni proizvođači su u ovom slučaju od 1 reklamne cerade izradili 20+ ruksaka/torbi/vreća za hitne službe.

Web shop

Uskoro