• OBJAVLJENO: 13-06-2022
  • u: 11:54

Težina i priroda posla vatrogasce čini istinskim herojima. Uvijek su tu i pomažu nam u svim situacijama – od požara do teških prometnih nesreća i spašavanja u teškim uvjetima. No, znamo li mi kako se ponašati u takvim situacijama?

Image by Michael Schwarzenberger from Pixabay

Javna vatrogasna postaja grada Zagreba pronašla je način kako osvijestiti građane o opasnostima požara u stambenim objektima i kako dati svima jasne upute o ponašanju kad je iz požarom zahvaćenog stambenog objekta moguća evakuacija i kada to nije moguće.

”Dovraga zatvaraj ta vrata!” naziv je nove kampanje odnosno stripa koji na svima razumljiv način prikazuje konkretne, elementarne korake koje je potrebno poduzeti u slučaju požara.

Kako bi podržao ovu hvale vrijednu inicijativu, ANIC OUTDOOR dao je svoj doprinos i stavio na raspolaganje svoju digitalnu mrežu kako bi ovako važne poruke koje često život znače, dosegle što brojniju publiku.

Kako to rade vatrogasci – dani otvorenih vrata DVD-a Dubrava

Kako bi podijelili svoje znanje, ali i približili građanima vatrogastvo, u sklopu dana otvorenih vrata DVD Dubrava organizirao je edukativno-zabavni program te demonstrirao situacije s terena s kojima se svakodnevno susreću.

Posjetitelji, od najmlađih do najstarijih, imali su priliku zaviriti u vatrogasni dom, upoznati se s vatrogascima i potražnim psima te vidjeti vozila i opremu za spašavanje.

Između igre i zabave, posjetitelji su imali priliku vidjeti i kako pravi vatrogasci rade svoj posao, a sve to okupljeni su pratili s kamerama u rukama kako bi zabilježili baš svaki trenutak.

Alat za promociju, spašavanje i očuvanje okoliša u jednom

Od 2018. godine Anić Outdoor intenzivno radi na izgradnji povjerenja kako vatrogasnih, tako i drugih spasilačkih službi. Zahvaljujući tome, od tada pa sve do danas, korištena reklamna platna reciklira te pretvara u ruksake i torbe prilagođene upravo njima; onima koji brinu o našoj sigurnosti.

Iznimno nam je drago što se i DVD Dubrava kontinuirano oprema našim torbama i što ih je uvrstio među svakodnevnu opremu za pomoć pri spašavanju.

Neka vas naše torbe i dalje dobro služe!