• OBJAVLJENO: 12-11-2020
  • u: 14:16

Prema najnovijem istraživanju vodeće marketinške tvrtke specijalizirane za vanjsko oglašavanje – Posterscope, dvije trećine ispitanika u Velikoj Britaniji osjeća veću privrženost i emocionalnu povezanost s vanjskim okruženjem nakon lockdowna. Taj podatak direktno utječe na primjećenost i pozitivan odnos prema vanjskom oglašavanju.

Nakon popuštanja vladinih mjera krajem rujna, 89% ispitanika je utvrdilo da primjećuje razne formate vanjskog oglašavanja. Ovaj stav je najzastupljeniji kod osoba u starosti 18 – 34 godine. Tvrde da su radi lockdowna uvidjeli važnost svojih susjedstva i stvorili dublju povezanost s lokalnom zajednicom.

Ova nova povezanost je dovela do povećanja svijesti za vanjsko oglašavanje i jačoj privrženosti prema tvrtkama koje se oglašavaju. Više od trećine ispitanika je više naklonjeno brandovima koji koriste vanjsko oglašavanje nakon lockdowna te im je poraslo povjerenje prema istima zbog toga što su proaktivni i za vrijeme nestabilnih vremena. Istovremeno, vanjsko oglašavanje stvara jaču povezanost s lokalnom zajednicom i dio je svakodnevnog života ljudi.

Izvor: https://www.posterscope.com/content/two-thirds-of-people-feel-more-connected-and-appreciative-of-their-outdoor-space-and-local-community-since-lockdown/

Wallscape

Zvonimirova – Heinzelova