• OBJAVLJENO: 31-03-2023
  • u: 11:01

U doba sve veće fragmentacije medija, danas, više no ikad, važno je biti u koraku s najnovijim trendovima i strategijama na tržištu. Stoga nam je zadovoljstvo objaviti kako smo i ove godine imali priliku sudjelovati na najprestižnijoj konferenciji o vanjskom oglašavanju – 2023 OAAA/Geopath; BreakThrough.

Ovogodišnja konferencija okupila je vodeće stručnjake i lidere iz svijeta vanjskog oglašavanja te se kroz brojna predavanja, panele i diskusije raspravljalo o novim tehnologijama i napretku vanjskog oglašavanja. Kako industrija vanjskog oglašavanja razbija te savladava sve tradicionalne predrasude i prepreke prezentirano je pred tisuću (i više) OAAA članova i nas, njihovih partnera.

Predstavljena istraživanja pokazala su nam kako će 2023. godina biti znatno drugačija za nas i naše klijente, ali u pozitivnom kontekstu.  Popularnost vanjskog oglašavanja ne jenjava te se snaga i moć ovog medija nerijetko uspoređuje s najnaprednijim oblicima tehnologije radi brzine i preciznosti koje ovaj medij pruža.

Ogromnu učinkovitost vanjskog oglašavanja dočarala nam je predsjednica i izvršna direktorica OAAA Anna Bager: ‘’naš prihod od oglašavanja u 2022. godini nadmašio je rekordnu 2019. godinu. Prihod je skočio za 21% na impresivnih 8,6 milijardi dolara. Dakle, ne samo da smo najbrže rastući medij u 2022. godini nego ćemo to prema svim predviđanjima biti i u 2023. (…) Prema MAGNA-i, očekuje se porast ulaganja u vanjsko oglašavanje za 7%. Vjerujem da ćemo to postići, ali i mnogo više.’’

Također, jedan specifičan citat Hugha Evansa, suosnivača i izvršnog direktora Global Citizena, pratio nas je za sve vrijeme trajanja konferencije:

“Ako želite da vas netko vidi, razmislite o televiziji. Ako želite da vas netko čuje, razmislite o radiju. Ali ako želite da netko nešto poduzme, morate razmisliti o vanjskom oglašavanju.

Hvala OAAA, hvala Nashville! Vidimo se i sljedeće godine.