• OBJAVLJENO: 22-12-2020
  • u: 14:27

Akronim DOOH se koristi za izraz ”digital-out-of-home” (digitalno vanjsko oglašavanje) i opisuje različite oblike medija i oglašavanja. Digitalno vanjsko oglašavanje pruža jedinstvenu priliku za kombinaciju tradicionalnog načina oglašavanja s modernim obratom pri čemu pomaže u dosezanju potencijalnih kupaca i povećanju angažmana kod ciljane publike.

Digitalno vanjsko oglašavanje (DOOH) je izraz koji se koristi za sve oblike digitalnog oglašavanja na vanjskim površinama poput javnih mjesta, šoping centara ili većih prometnica.

Koje su prednosti DOOH-a?

Neizbježnost

Za razliku od online oglašavanja ili drugih medija koji se mogu ugasiti, digitalno vanjsko oglašavanje je neizbježno jer se oglas ne može ugasiti i ne može se proći pored njega bez da bude zamjećen. Zahvaljujući brzim promjenama vizuala i teksta on lakše privlači pažnju prolaznika, potiče angažman te ubrzava i olakšava kontakt.

Mijenjanje oglasa

Oglašavanje na digitalnim reklamnim uređajima omogućuje mijenjanje oglasa svakih 15 sekundi što oglašivaču daje slobodu korištenja više kreativnih rješenja koja mogu varirati od statičnih slika pa sve do animiranih videa. Uz to, za vrijeme trajanja kampanje moguće je mijenjanje kreativnog rješenja kroz tjedne ili mjesece ovisno o trenutnoj ponudi ili sezonskoj kampanji.

Mjerljivi OOH medij

Digitalni reklamni uređaji generiraju izvještaje u kojima je vidljivo koliko je pješaka i osoba iz automobila vidjelo reklamu. Ovo omogućava oglašivačima da prilagode svoj oglas svakoj lokaciji i publici koja se tamo kreće. Kroz kreiranje fleksibilnog kreativnog sadržaja oglašivači mogu mjeriti učinkovitost oglasa po lokaciji.

Detaljni izvještaji

Kroz oglašavanje na digitalnim reklamnim uređajima oglašivači kroz određeni period dobivaju izvješća na kojima mogu provjeriti koliko puta se njihov oglas prikazivao, u koje vrijeme i je li bilo poteškoća za vrijeme prikazivanja.

Digitalno vanjsko oglašavanje novi je oblik oglašavanja koji pruža trajnu vidljivost, neizbježnost, kontinuitet te pruža pregršt prilika za prilagođavanje oglasa i dosezanje ciljane publike.

Izvor:  https://www.adquick.com/blog/what-does-dooh-mean/