• OBJAVLJENO: 08-01-2021
  • u: 09:54

Hrvatsku Banovinu je 29.12.2020. pogodio razoran potres jačine 6,4 po Richteru. Anić Outdoor je kućanstvima pogođenim razornim potresom donirao više od 400 cerada ukupne površine 24 tisuće m2. Cerade su podijeljenje direktno kućanstvima na potezu od Siska do Gline te zbirnim centrima Civilne zaštite, Caritasa i lokalnim vatrogasnim postajama.

Prije više od dvije godine smo započeli program recikliranja u sklopu kojega našim korištenim reklamnim ceradama dajemo novu svrhu. Do najvažnije nove svrhe smo došli suradnjom s Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Zagreba te Hrvatskom gorskom službom spašavanja koja se kasnije proširila na dobrovoljna vatrogasna društva diljem Hrvatske. Naime, kroz spomenute suradnje smo korištene reklamne cerade pretvarali u opremu za hitne službe. Između ostalog, veliki dio cerada je korišten od strane vatrogasaca za zaštitu domova nakon požara ili pretrpljenih oštećenja druge vrste. Nakon ove tragedije, u suradnji sa službama na terenu, omogućili smo da više od 400 kućanstava pomoću spomenutih cerada zaštiti ono što je od njihovih domova ostalo.

Suosjećamo sa svima koji su izgubili svoje bližnje i koji su pretrpjeli štetu. Drago nam je da smo mogli dati mali doprinos i stojimo i dalje na raspolaganju, hitnim službama, civilnoj zaštiti i svim pojedincima.