• OBJAVLJENO: 30-03-2021
  • u: 14:53

Milenijalci i generacija Z predstavljaju najnedostižniju publiku, odnosno publiku koja najmanje reagira na oglase. Trenutno više od polovice milenijalaca aktivno blokira oglase dok generacija Z sve češće koristi neku vrstu aplikacije za blokiranje oglasa.
Ove godine, 33% TV gledatelja je prestalo gledati tradicionalne televizijske kanale, a 90% koristi neku vrstu glazbene streaming platforme. Ukratko, dosezanje milenijalaca i generacije Z tradicionalnim TV kanalima, radijem ili digitalnim kanalima postaje sve manje učinkovito.

Ovaj pomak doveo je do promjene u navikama potrošača i većeg ulaganja u vanjsko oglašavanje koje ima postojanu kvalitetu koja odgovara mlađim potrošačima te se ne može prebaciti ili blokirati aplikacijama.

Izdvojili smo neke od najvažnijih razloga zašto je vanjsko oglašavanje učinkovitije za dosezanje milenijalaca i generacije Z od drugih medija:

  1. Generacija Z cijeni autentičnost i doživljaje. Prema nedavnom globalnom istraživanju (link) vanjsko oglašavanje je broj 1 medij za oglašavanje namijenjeno milenijalcima i generaciji Z
  2. Iako milenijalci i generacija Z vole sadržaj oni nemaju strpljena za ometajuće oglase na društvenim mrežama što čini vanjsko oglašavanje učinkovitije za tvrtke koji žele pridobiti pažnju i odobravanje mlađe publike
  3. Društvene mreže i digitalni kanali oglašavanja su sve napućeniji sadržajem i sve je teže takvim oglasima doći do izražaja kod milenijalaca i generacije Z. Kako bi zaobišli ove prepreke tvrtke više ulažu u vanjsko oglašavanje putem kojeg se obraćaju lokalnom tržištu s relevantnom porukom
  4. Vanjsko oglašavanje nudi lokaciju, frekventnost i kontekst oglasa koji su ključni kod dosezanja mlađe publike. Kroz kreativne vanjske oglase koji su prilagođeni okolini tvrtke mogu pridobiti milenijalce i generaciju Z.

Zaključno, potrošači provode više od 70% svog vremena izvan doma i imaju sve manje tolerancije za digitalne i mobilne oglase. Tvrtke koje se odluče za vanjsko oglašavanje kako bi dosegnule milenijalce i generaciju Z vidjet će veći povrat ulaganja u godinama koje dolaze.

Izvor: https://www.advertisingweek360.com/why-ooh-could-be-the-key-to-reaching-ad-blockers-and-cord-cutters/